Multicolor: dé zomerhit van 2022

Voor mij is het echt dé zomerhit van 2022: het liedje Multicolor van Son Mieux, een Nederlandse band die je overal in het land bij optredens momenteel tegenkomt. Grappig dat op hun eigen website staat dat ze muziek maken die we in deze tijd nodig hebben. Dat is precies het gevoel dat ik er zelf bij heb. Dansbare pop, want je gaat er vanzelf op mee bewegen, en ik word er helemaal vrolijk van. Niet alleen door hun muziek, maar ook door de kleurige kleding en de aankondigingen tussendoor van hun nummers.

Vrolijk makend in verwarrende tijden

Muziek die precies past bij wat ik zelf nodig heb want als ik naar het nieuws kijk, slaat de angst me regelmatig om het hart wat er allemaal gebeurt in Nederland en in de rest van de wereld. Privé heb ik vrij onverwacht een overlijden van een familielid mee gemaakt dat verdrietig maakt, en de wereld op zijn kop zet. De muziek van Son Mieux beluisteren geeft direct meer energie en glans.

“Remind me that we’re always evolving (herinner me er aan dat we altijd in ontwikkeling zijn)
Nothing’s ever black and white” (niets is ooit zwart-wit)

De tekst van Multicolour doet me een beetje denken aan ‘Zwart Wit’ van Frank Boeijen, maar is verder compleet anders.

Hoe kijk ik naar een ander?

De essentie is bij beide nummers dat het leven zoveel mooier is als je meer  genuanceerd kijkt naar elkaar. Niet in zwart/wit, niet in goed/fout, niet in hokjes denken, maar kijken naar alles wat daar tussenin zit, de nuances van alle kleuren. Makkelijker geschreven dan gedaan, want ik betrap mezelf ook zeer regelmatig op vooringenomen standpunten op basis van mijn eigen referentiekader en vanwege gebrek aan kennis en ervaring met mensen of onderwerpen. Laatst had ik ook weer zo’n ontmoeting met iemand die er qua uiterlijk niet direct uitziet als lid van mijn familie of vriendengroep, en waarbij ik meteen denk “Niet mijn type.” Bleek het een uiterst vriendelijk persoon te zijn waar ik een mooi gesprek mee had over alles wat er in zijn leven op dat moment gebeurde.

Hoe kijk ik naar mezelf?

En misschien is het bovenal ook een reminder om niet zo zwart/wit naar jezelf te kijken, want dat is wat ik vaak tegenkom bij mezelf maar zeker ook in gesprekken met cliënten. Zwaar oordelen over jezelf, vooringenomen opvattingen (“zo ben ik nu eenmaal”), de lat heel hoog leggen voor jezelf en daar in vast lopen omdat je het onmogelijke van jezelf verwacht (lees: ‘eist’).

Herken je dit?

Loop jij er tegenaan dat je veel van jezelf verwacht en dat je het jezelf daarmee moeilijk maakt? Ben je perfectionist, of oververantwoordelijk of allebei? Zou je wel willen maar weet je niet hoe je dat zou kunnen veranderen? Wil je jezelf ontwikkelen om meer kleur in jezelf te zien dan wat je tot nu toe van jezelf kent?

Kijk op de website www.grip-op-jezelf.nl of ik iets voor je kan betekenen om je daarbij te begeleiden. Een kennismakingsgesprek van ca. 45 minuten is gratis en verplicht je tot niets. Je kunt me bereiken via tel. 06 – 5129 2649 (ook WhatsApp) of e-mail marlies@grip-op-jezelf.nl

Hierbij de link naar het liedje: Son Mieux – Multicolor – YouTube en kijk ook even op hun website Son Mieux.com waar ze komende maanden optreden. Gun jezelf dat feestje van een live optreden!

Automatisch deze blog ontvangen?

Dit blog met een onderwerp op het gebied van psychosociale gezondheid verschijnt één keer per drie weken. Hij wordt altijd voorzien van een link naar muziek, waarbij het genre zeer uiteenloopt. Het is maar net wat ik bij het onderwerp vind passen. Wil je deze blog vanzelf in je mailbox ontvangen? Aanmelden kan via deze link.

Zoutelande, 25 augustus 2022

 

 

Related Posts