Ik heb geen zin…om op te staan

2 januari: ik vond het altijd de meest verschrikkelijke werkdag van het jaar. Het nummer ‘Ik heb geen zin… om op te staan’ galmde standaard door mijn hoofd. Een maandagochtendgevoel dat je weekend voorbij is en ‘de plicht weer roept’, maar dan 52 x zo erg, omdat er niet een hele week maar een heel jaar voor je ligt. Terwijl ik mijn werk als communicatieadviseur over het algemeen heel leuk vond, en als ik eenmaal weer begonnen was, was dat vervelende gevoel snel weg.

Tegenwoordig staat ‘Blue Monday’ – de derde maandag van januari – steeds meer in de belangstelling. Voor veel mensen zou dit de meest deprimerende dag van het jaar zijn. In het hele land worden er allerlei activiteiten georganiseerd, met name wandeltochten en hardloopsessies, omdat er steeds meer wetenschappelijk bewijs is dat in de natuur zijn én bewegen helpen om je beter te voelen.

Wat voor anderen Blue Monday is, dat was voor mij toch echt 2 januari. Soms nam ik vrij, maar dat was alleen maar vooruitschuiven van mijn probleem naar de eerste werkdag op 3 of 6 januari. Dan kun je maar beter het probleem meteen bij de kop pakken en op 2 januari er in duiken en snel weer het ‘gewone’ gevoel van je werkritme oppakken.

Vandaag op 2 januari 2020 voelt het anders: mijn eindopdracht voor de opleiding tot psychosociaal therapeut heb ik de week voor Kerst ingestuurd. Daarmee is de gedachte ‘ik moet nog aan mijn opdracht werken’ uit mijn hoofd en uit mijn tijdsplanning, eindelijk! In maart hoop ik het resultaat van al mijn geschrijf te horen, hopelijk ben ik in één keer geslaagd. Het jaar ligt vrij blanco voor me, al is er wel één en ander aan werkafspraken en activiteiten ingevuld. De eerste activiteit start al meteen zaterdagmiddag 4 januari, namelijk een Walk en Talk. Jawel, een combinatie van buiten zijn én wandelen. Een tocht van ca. 6 km in de omgeving van Zoutelande en onderweg met je medewandelaars op een ontspannen manier aan de slag en in gesprek aan de hand van opdrachten.

Heb je ook wel eens zo’n gevoel van ‘ik heb geen zin’? Blèr eerst je tegenzin lekker van je af en leef je uit op deze versie van Ik heb geen zin van Vandale op YouTube* en meld je daarna snel aan voor de Walk & Talk.** Als je dáár geen goede zin van krijgt😉!

*Voor degenen die deze rockversie van Vandale te stevig vinden: zoek op YouTube de uitvoering van Neerlands Hoop of HET op.

De Walk & Talk staat ook vermeld op mijn Facebookpagina GRIPopjezelfZoutelande onder Evenementen. Hou komende activiteiten in de gaten door deze pagina te volgen en Like ‘m als je het leuk vindt wat ik er post.
Regelmatig zo’n blog of nieuwsbericht van GRIP-op-Jezelf ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief (dit kan onderaan iedere webpagina) en je krijgt ‘m automatisch in je mailbox. Uitschrijven is net zo snel ook weer geregeld.

 

Related Posts