Een zonnige en positieve omwenteling gewenst!

Gisteravond zat ik op de bank en al scrollend door LinkedIn, Facebook en Insta zag ik de meest sprankelende kerst- en nieuwjaarswensen voorbij komen. Van individuen, van bedrijven, van collega hulpverleners. Prachtige vormgeving, pakkende inhoud. En ik… ik vond dat ik ook iets moest ter afsluiting van dit rare jaar maar kon niks bedenken.

Ik heb sowieso de laatste jaren al moeite met al dat ge-wens in deze tijd. Eigenlijk wens ik iedereen iedere dag van het jaar, alle goeds toe, en niet alleen in deze donkere dagen of bij de officiële start van een nieuw jaar. Toch doe ik er altijd weer aan mee, en dit jaar zelfs meer dan anders met kaartjes voor vrienden, buren en bekenden omdat het een periode is waarin je juist verbinding wilt houden met de mensen die je na staan.

Geen inspiratie voor een blog

Maar inspiratie voor een tekst, dat kost moeite. Wat heb ik nou te zeggen in deze tijd? “Hou vol, hou vast” van BlØf was zeer zeker een optie om deze blog aan op te hangen. Maar het is geen nummer dat mij ‘eigen’ is, dat bij mij past, dus die valt af. Vervolgens besloot ik “Suspicious Minds” van Elvis Presley als uitgangspunt te nemen. Ik was al een heel eind met deze blog over alle achterdocht en wantrouwen in onze huidige samenleving, wat mij enorm raakt. Ik denk dat dit mij meer raakt dan het COVID-virus zelf. Maar ik liep vast tijdens het schrijven hierover en voelde me ook steeds treuriger worden van dit onderwerp. Misschien is het dan juist goed om zo’n blog te posten, want er is nu eenmaal veel verdriet, treurigheid, boosheid, meningsverschil, confrontatie en angst op dit moment. Dat is de harde realiteit en dat is wat er is. Het is ook niet goed om het te verdoezelen of weg te stoppen. Dat werkt alleen maar tegendraads en geeft kans dat het nog krachtiger terug komt. En tóch, ook dat past niet bij me om op dit moment over te schrijven. Omdat ik altijd ook weer zoek naar het positieve, naar hoop, naar bovenkomen na een tijdje worstelen (om mijn Zeeuwse roots aan te halen). En juist dan, na een periode van narigheid, geniet je intenser van wat weer wél goed gaat, wat wél kan.

Ik weet ook dat er enorm veel veerkracht is onder heel veel mensen, dat er veel meer kracht is dan je soms van jezelf weet. Zeker als je dicht bij de kern blijft van wat voor jou belangrijk is. Met die positieve boodschap wil ik liever afsluiten dan met een blog over achterdocht en wantrouwen. Juist in deze tijd wil ik iets warms en zonnigs mee geven. En toen had ik ‘m: een zonnig feelgood nummer dat nu met kleine variaties op de tekst nog beter past dan ooit!

Zonnewende en Grote Conjunctie

Want vandaag, 21 december, is niet alleen de dag van de zonnewende, waarin we weer langzaamaan toe gaan naar langere dagen, meer licht en meer zon. Het is ook nog eens de dag van ‘de Grote Conjunctie’. Voor het eerst in 800 jaar – vanaf de aarde gezien – staan Jupiter en Saturnus in één lijn. Ik hoop dat het vanavond helder genoeg is om dit verschijnsel met eigen ogen te kunnen zien (hmmm, als ik naar buiten kijk vraag ik me af of dat gaat lukken).

In het nummer van dit blog gaat het ook over zo’n conjunctie, alleen dan over Jupiter op één lijn met Mars. Het beschrijft de Age of Aquarius in combinatie met “Let the sun shine” uit de musical Hair.

Een nummer dat al lang geleden geschreven is in een andere periode die ook weer zijn eigen verdriet en treurnis kende. Ik heb niet de illusie dat door het luisteren van dit nummer ineens alles anders is, vrolijk en goed. Hoe het dan wel werkt? Ik blijf er in vertrouwen dat het gaat om harmonie en begrip, sympathie en vertrouwen, respect en open staan voor elkaar. Zing en dans en neem het gevoel van positiviteit en verbinding uit dit nummer mee naar 2021!

Age of Aquarius – The 5th Dimension (lyrics) HD – YouTube

Gratis kennismaking

Kost het jou moeite momenteel om de zonnige kant van het leven te zien? Is het niet alleen buiten donker en grauw, maar ook binnenin? Wil je ontdekken wat voor jou belangrijk is om je gelukkiger te voelen? Loop je vast en wil je daar eens met een onafhankelijk buitenstaander over praten? Wil je verder komen dan waar je nu staat en weet je niet hoe? Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of ik jou daarbij kan helpen. Bel of app 06 – 5129 2649 of stuur een mail naar marlies@grip-op-jezelf.nl om een afspraak te maken.

Vergoedingen van psychosociale therapie
Denk je volgend jaar gebruik te maken van hulpverleners uit de categorie ‘complementaire en alternatieve geneeswijzen’ zoals osteopaten, homeopaten, psychosociaal therapeuten, natuurgeneeskundigen e.d.? Overweeg dan een aanvullende verzekering die deze onkosten deels vergoedt. Als geregistreerd psychosociaal therapeut bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het RBCZ wordt mijn hulp door vrijwel alle verzekeraars gedeeltelijk vergoed als je hiervoor aanvullend verzekerd bent. Bijv. € 40,00 per begeleiding bij CZ tot een bepaald maximumbedrag.

Deze psychosociale muziekblog vaker ontvangen?
Wil je vaker dit blog ontvangen, met variërende onderwerpen op het gebied van psychosociale gezondheid en altijd voorzien van een link naar muziek? Lees eerder geschreven blogs op Blog – Grip op jezelf (grip-op-jezelf.nl) en meld je aan voor de nieuwsbrief via marlies@grip-op-jezelf.nl onder vermelding ‘Inschrijving nieuwsbrief’.

Related Posts