Dit is jullie ‘weg met de 1,5 metermuziek’

Welk nummer hoort voor jou bij het eind van de coronamaatregelen?In juni stelde ik de vraag aan blog-/nieuwsbrieflezers en op Facebook en Instagram “Welk nummer hoort voor jou bij het eind van de coronamaatregelen?”.
Het leek me een leuke actie omdat mijn blogs altijd een link met muziek hebben. Iedereen kon een nummer aanleveren en uiterlijk 1 augustus zou ik ze publiceren. Helaas, op die datum was het eind van de coronamaatregelen nog ver uit beeld, want de coronabesmettingen liepen weer op. En ook nu is er geen sprake van een definitief eind van alle maatregelen.
Tóch wilde ik rondom het officieel wegvallen van de 1,5 meter (op de meeste plaatsen) op 25 september, de aangeleverde nummers bekend maken. Afgelopen twee weken is dat al via Facebook gedaan, en vandaag in deze extra Blog.

De aangeleverde nummers zijn zeer divers: van Nederlandstalig tot internationaal, van film tot rock, van mysterieus tot vrolijk. Voor iedereen wat wils. De laatste is van mezelf, de rest is van volgers/lezers.

Iedereen bedankt voor de bijdrage!

Iedereen die een nummer heeft aangeleverd: bedankt en leuk dat je mee deed! Hier zijn ze (in willekeurige volgorde), mét link naar YouTube:

De laatste van The Who, is van mezelf. Sowieso een heerlijk nummer om op mee te zingen, maar nu met extra betekenis dat we elkaar weer (officieel) mogen omhelzen als we dat willen.
Waarbij de eerlijkheid me wel gebiedt te zeggen, dat ik het afgelopen periode soms ook prima vond om op afstand te blijven. Vooral bij mensen die je niet goed kent of waar je niet zoveel binding mee hebt. Maar in vele andere gevallen, is het fijn dat het weer kan en officieel mag: een omhelzing, een hand, een kus, een arm om de schouder. Dat doet mensen goed!

Volgende keer weer een ‘gewone’ blog

Voor deze keer een speciale editie met het overzicht van alle aangeleverde nummers. Volgende keer komt er weer een blog met een onderwerp op het gebied van psychosociale gezondheid. En zoals altijd voorzien van één linkje naar muziek. Wil je die vanzelf in je mailbox ontvangen? Aanmelden kan via deze link.

Zoutelande, 25 september 2021

Related Posts