Welk nummer hoort bij “Einde Coronamaatregelen”?

Het eind is in zicht van de mondkapjesplicht en een maximum aantal bezoekers thuis. Wat voorlopig nog even rest is 1,5 meter afstand houden en handhygiëne. Al weken loop ik te bedenken welk muzieknummer* er voor mij bij hoort als echt alle maatregelen verleden tijd zijn, ook die 1,5 meter afstand. Meteen schoot er al één in gedachten, die laat ik ook niet meer los. Maar pasgeleden schoot er nog een nummer door mijn hoofd waarvan ik de titel geweldig vind passen bij dit naderende moment.

Het maakt mij heel nieuwsgierig, want welk nummer past voor jou bij het eindmoment van alle coronamaatregelen? Het zou helemaal leuk zijn als je dezelfde nummers in gedachten hebt als ik😉. Op een later moment maak ik dat bekend, bij voorkeur op de datum van de afschaffing van alle maatregelen. Mocht dat toch onvoorzien erg lang duren, dan maak ik mijn eigen nummers eerder bekend via een blog op deze website, uiterlijk 1 augustus.

 

Doe mee!

Laat me weten via een mail naar marlies@grip-op-jezelf.nl welk nummer jij kiest en beschrijf kort waarom. Meedoen via Facebook, Instagram of LinkedIn kan ook.
Enne.. het hoeft niet per se popmuziek te zijn. Ik laat me verrassen. Al is het maar voor de lol en de uitwisseling van mooie muziek! Ik ben heel erg benieuwd waar iedereen mee gaat komen. Er zitten vast inzendingen bij van nummers die ik helemaal niet ken of bekende nummers waar ik zelf totaal niet aan gedacht heb en die misschien nog wel passender zijn dan wat ik zelf heb uitgekozen. Maar dat maakt allemaal niet uit. Wie weet, wijd ik een volgende blog wel aan het nummer dat jij hebt aangedragen (anoniem, tenzij je het zelf juist leuk vindt dat je naam wordt vermeld).

*Achtergrond van deze blog

Sinds januari 2020 schrijf ik als psychosociaal therapeut blogs voor mijn website GRIP-op-jezelf. Lezers die mijn blogs volgen, weten dat ik iedere keer afsluit met de link naar een muzieknummer op YouTube. Het komt voort uit mijn gewoonte om vroeger – toen ik als puber een dagboek bijhield – mijn schrijfsels altijd af te sluiten met muziek. Soms was dat een week lang hetzelfde nummer, soms wisselde dat voortdurend. Het nummer had inhoudelijk meestal niets te maken met wat ik op dat moment dacht, voelde of deed, en soms ook weer wel. Een mooie lovesong als ik verliefd was of een stevig nummer als ik niet lekker in mijn vel zat😉.
Toen ik startte met het schrijven van de blogs voor GRIP-op-jezelf vond ik het dan ook meteen een leuk idee om deze af te sluiten met een verwijzing naar muziek. Soms met een inhoudelijke link, soms totaal niet, maar ik zoek wel altijd een associatie met hetgeen ik heb geschreven en dat licht ik ook toe. Leuk om te zien hoe wonderlijk de gedachtegang van een mens kan zijn. Nieuwsgierig geworden naar eerdere blogs? Bekijk ze via deze pagina Blog – Grip op jezelf (grip-op-jezelf.nl).
En vergeet me niet te mailen, want ik ben nieuwsgierig naar jouw nummer!

Muzikale afsluiter

Ik kijk vooruit… naar de nummers die ingestuurd gaan worden … naar een mooie zomer… naar het eind van de COVID-maatregelen … naar mooie dingen die jou en mij te wachten staan. En vandaar dit hele oude maar nog steeds hele mooie nummer: Crosby, Stills, Nash & Young – Looking Forward – YouTube

Zoutelande, juni 2021

 

Related Posts